ΚΑΠΗ ΚΚΠΑ

Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ξανθης

Εγκαταστάσεις

 • ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΠΗ ΞΑΝΘΗΣ: Καπνεργατών 1
 • ΚΑΠΗ ΧΡΥΣΑΣ: Τέρμα Χατζηγεωργίου
 • ΚΑΠΗ ΚΥΨΕΛΗΣ: Αθηνών 19
 • ΚΑΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Καλλιθέα (Στάση Αστικού)
 • ΚΑΠΗ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ: Αμφέραου 16
 • ΚΑΠΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Σταυρούπολη

Στόχος

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης στηρίζει με δομές και δράσεις υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας και αυτοπεποίθησης, τα άτομα της τρίτης ηλικίας του Δήμου μας.

Θεωρούμε απαραίτητη την στήριξη των μοναχικών ηλικιωμένων, αλλά και των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας ή σοβαρές ασθένειες. Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει τους πάνω από 5000 ηλικιωμένους συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στα ΚΑΠΗ Ξάνθης να παραμείνουν ενεργοί, με ζωντάνια και δυναμισμό, απολαμβάνοντας τη ζωή τους που στην τρίτη ηλικία έχει τις δικές της χάρες και τις δικές της προκλήσεις. Τα ΚΑΠΗ Ξάνθης παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φυσιοθεραπευτική αγωγή, κοινωνική εργασία, βοήθεια στο σπίτι, οργανωμένη ψυχαγωγία, καθώς και κάθε είδους εξυπηρέτηση.

Δικαιολογητικά Εγγραφής μέλους

 • Δ.Α.Τ.
 • Bιβλιάριο υγείας
 • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
 • 2 πρόσφατες φωτογραφίες
 • Ηλικιακό όριο: 60 ετών και άνω και άτομα με αναπηρία

Παρεχόμενες Υπηρεσίες από τα ΚΑΠΗ Δήμου Ξάνθης

Κοινωνική στήριξη και συμβουλευτική

Ιατρική φροντίδα

Νοσηλευτική φροντίδα

Φυσιοθεραπείες

Προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής (μετρήσεις οστικής πυκνότητας, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, σακχάρου, σπιρομετρήσεις, κλπ.

Εκπαίδευση μελών ΚΑΠΗ σε θέματα ατομικής υγιεινής και συμβουλευτική σε διατροφικές συνήθειες.

Υλοποιούνται, επίσης, προγράμματα αναψυχής, καλλιτεχνικών εργαστηρίων, εθελοντικής προσφοράς προς την πόλη, ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, καθώς και δράσεις αλληλεγγύης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Λειτουργία ομάδων δημιουργικής απασχόλησης (χορευτική ομάδα, χορωδία, ομάδα γυμναστικής)

Πρόγραμμα ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα

Εκδρομές (4 πολυήμερες και 4 μονοήμερες)

Πρόγραμμα ΚΑΠΗ και Θάλασσα, (Λουτροθεραπεία)

Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις: Δέντρο Ευχών (συλλογή τροφίμων, είδη υγιεινής και ρουχισμού για το Τραπέζι της Αγάπης της Μητρόπολης Ξάνθης)

Τακτικές Αιμοδοσίες υπέρ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης.

Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις: Χριστουγεννιάτικα γλέντια στα ΚΑΠΗ και συμμετοχή στις Γιορτές Παλιάς Πόλης και στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι, Γιορτή της Τρίτης Ηλικίας, Γιορτή της Γυναίκας κα.

Ενημερωτικές ομιλίες ιατρικού και κοινωνικού περιεχομένου

 

Στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης λειτουργεί εντευκτήριο με ελεύθερη πρόσβαση στο internet / χρήση υπολογιστή, στην ενημέρωση (εφημερίδες), στην χρήση επιτραπέζιων παιχνιδιών και στην απόλαυση ροφημάτων και αναψυκτικών. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι εβδομαδιαία επισκέπτονται το εντευκτήριο και στα 6 παραρτήματα του ΚΑΠΗ περίπου 800 ηλικιωμένοι.